Museu Etnològic

Denominació

Conjunts de taulells

Localització

Museu Etnològic
Carrer Cavallers, núm. 25

Època / Estil

Neoclàssic.

Autor / Fàbrica

Fàbriques d'Onda.

Cronologia / Datació

Mitjan segle XIX.

Dimensions

Variables, entre 20,5 i 21 cm de costat cada taulell.

Característiques tècniques
Conformació per via humida. Pisa estannífera policroma decorada amb òxids metàl·lics a mà alçada sobre estergit.
Descripció

En el barri antic de Castelló, al carrer de Cavallers, on s’alçaven casones d’aire aristocràtic, es troba el Museu Etnològic (antic Museu de Belles arts). Ocupa un antic edifici del segle XVIII, que després de ser adquirit per la Diputació Provincial en 1978, va experimentar les consegüents reformes. Es tracta d’una típica casa senyorial del Castelló de l’època, estructurada en planta baixa, entresòl i dos pisos i realitzada en maçoneria i carreus en porta i cantonades.

Al seu interior, ampli vestíbul al qual s’obrin diverses estades, escala principal que enllaça les dues plantes i una altra escala més senzilla, al costat de l’entrada, que comunica directament l’entresòl amb el vestíbul. Al fons un pati. Si originàriament la casona era unifamiliar, a la fi del XIX, diverses reformes van convertir l’immoble, sobretot els dos pisos superiors, en habitatge plurifamiliar, amb accés a aquests per l’escala principal.

En les escales que accedeixen al primer pis tenim taulells de frontis d’escales de mitjan el segle XIX pertanyents a l’estil neoclàssics de la sèrie fitomorfa de cintes blaves.

Galeria