Lechería Vicente Belenguer

Denominació

Anunci publicitari LECHERÍA BELENGUER

Localització

Carrer Antonio Maura, núm. 5

Època / Estil

Modernista

Cronologia / Datació

1920 c

Dimensions

140X120 cm. 35 taulellets de 20x20 cm

Característiques tècniques
Conformació per via semiseca. Decoració a mà alçada sobre estergit. Decoració de la sanefa pel sistema d'enfiles.
Descripció

Panell de taulells de retolació-anunci propagandístic de la vaqueria existent en este lloc. El motiu central representa l’activitat comercial de l’establiment per mitjà d’un colorit dibuix d’unes vaques lleteres en el pessebre. Mentres una senyora muny a una d’elles, una altra senyora transporta un poal llest per a ser ompliment de llet. En la part superior del panell un filacteri ondulat amb un text molt explícit, amb lletres rogenques i verdoses, completa l’escena:

LECHERIA DE VACAS SUIZAS Y HOLANDESAS
VAQUERIA ESMERADA VICENTE BELENGUER ENSEÑANZA Nº5
SE ORDENA A PRESENCIA DEL PUBLICO

La sanefa de taulells rectangulars amb disseny modernista es completa amb les peces angulars on figura el cap d’una vaca rodejada de flors verdes. Tot molt harmoniós.

Interessa citar que el balcó immediat a este panell-anunci presenta la seua part inferior (sotablacó) ornamentada amb taulells de cintes blaves de mitjan del segle XIX, probablement fabricats en Onda.

De la mateixa manera, que en la casa de la dreta es pot contemplar un panell de taulells commemoratiu del naixement del mític Tombatossals per Josep Pasqual Tirado. Este panell, de 50×40 cm, va ser realitzat per Ferran Guallart en 1987.

Galeria