Cambra Agraria

Denominació

Arrambador de taulells

Localització

Vestíbul d'entrada Cambra Agrària Local
Avinguda Lledó

Època / Estil

Modernista/ Historicista neorrenaiximent.

Autor / Fàbrica

Fábrica J.B. Segarra Bernat, Onda/Castellón.

Cronologia / Datació

1930 cc.

Dimensions

165 cm. d'alt amb taulells de diferents grandàries: de 20x20 cm; 20x10 cm

Característiques tècniques
Conformació per via semiseca. Decoració pel sistema de trepes.
Descripció

L’edifici de la Cambra Agrària de Castelló de la Plana s’alça a inicis dels anys trenta segons projecte de Luis Ros d’Ursinos. Es tracta d’un edifici amb planta en forma d’O, les dependències superiors de la qual recauen en un pati central. La façana principal de l’edifici, en l’Avinguda del Lledó, mostra certa simplificació formal.

En quant a l’interior de l’edifici, els elements més destacats són la utilització de paviment hidràulic en l’atri d’entrada, l’arrambador de taulells, la magnífica barana de l’escala i el Saló de Sessions.

L’arrambador de taulells es compon de models de fons renaixentista de quart ornat, dues sanefes superiors (separades per llistel), dues sanefes inferiors (separades per llistel) i sòcol. A més presenta peces especials com cobrecantons.

Aquest model d’arrambador el tenim documentat en el Catàleg de la fàbrica de J.B. Segarra Bernat amb el número 210. Es podien realitzar de 20×20 o de 15×15 cm.

La portada d’aquest catàleg correspon al que porta la marca Taulells Pompeia Castelló amb l’escut de la ciutat de Castelló. En el catàleg es fa al·lusió a la Medalla d’Or obtinguda per l’empresa en l’Exposició Internacional d’Arts Decoratives i Industrials Modernes de 1925 a París, esdeveniment que va donar inici a l’ArtDecó.

El vestíbul té un interessant paviment hidràulic format per tessel·les hexagonals

Galeria