Institut Ribalta

Denominació

Aplicacions de taulells en façana i interior

Localització

Institut Francisco Ribalta

Època / Estil

Modernista/ Historicista neomudéjar

Autor / Fàbrica

Francisco Tomás Traver

Cronologia / Datació

1912-1915

Dimensions

Taulells de 20x20 cm

Característiques tècniques
Conformació per via semiseca. Decoració pel sistema de trepes.
Descripció

L’Institut Francisco Ribalta va ser projectat per Francisco Tomás Traver, i es construeix, entre 1912 i 1915. En els anys 30 viurà una fase d’extensa remodelació i de forma successiva es van fent reformes (1946-1948, 1950-1960) fins que en el1990 es realitza una remodelació general.

L’edifici cobreix tota una poma i presenta una noble façana historicista inspirada en el Renaixement espanyol.

En la part superior del primer pis es pot observar un fris de taulells correguts per tota la façana. És un model senzill amb una flor central de tons marrons amb quatre pètals lanceolats verds. Cercles marrons i botó central verd partit en els costats, serveixen d’enllaç.

A l’interior, al voltant del pati central tenim diversos frisos de taulells en disposició horitzontal (ampit del corredor superior) i vertical (entre els arcs) amb dissenys vinculats al modernisme. En la part superior de la façana interior també podem observar tres frisos rectangulars, el central de majors dimensions que els laterals. Tots amb sanefa blava com a marc.

Altres exemples corresponen als panells rectangulars amb disseny historicista central i sanefa blava que ornamenten els espais entre els finestrals interiors.