Carreró de l’Ecce-Homo

Denominació

ECCE HOMO i LA DOLOROSA

Localització

Carreró Ecce Homo, nº 2 Carrero del Pes de la Farina

Autor / Fàbrica

Ferran Guallart Ramos
Taller del propi artista. Castelló

Cronologia / Datació

1985

Dimensions

Taulell pla esmaltat, dibuix estarcit i pintat a mà

Característiques tècniques
Verticals, 80x60 cm. 4x3 taulells de 20x20 cm
Descripció

És un carreró en cantonada, on existeixen dos altars, un a cada costat de l’angle intern, de tal manera que són respectivament el fons de perspectiva de la visual corresponent. Els altars són arcs ogivals oberts en el mur, a l’interior del qual estan els rostres del Jesús Ecce-Homo i la Mare de Deu (“La Dolorosa”), representats per sengles panells de taulells.

Es recolzen en un repeu de moldura correguda i sobre un sòcol de taulells, que combinen el blanc amb sanefes florals. Els taulells del sòcol són de finals del segle XIX amb una composició d’aires populars (substituint a uns altres del segle XVIII pintats a mà). Els taulells de les figures corresponen al ceramista Vicent Castell.

En l’última dècada del segle XIX, les primitives imatges van ser substituïdes per dos llenços realitzats pel pintor Bernardo Mundina Vilavalle -desapareguts en 1936- al mateix temps que es va realçar el lloc amb un xicotet replanell i es va adornar el racó amb un ampli sòcol de taulells ramejats. La volta, clau i motlura correguda són barroques, i pertanyen a una anterior capella de segle XVIII; la resta de decoració és de final del segle XIX.

Descripció dels taulells

Crist amb corona d’espines i túnica blava sobre els muscles.
La verge amb mantell blau i amb signes de dolor en el seu rostre.