Casa Gasset (Caballeros 47)

Denominació

Façana revestida de taulells, aplicacions ceràmiques i arrambador de taulells en el vestíbul interior.

Localització

Carrer Cavallers, núm. 47

Època / Estil

Eclecticisme- Modernista

Autor / Fàbrica

Edifici: Francisco Tomás Traver

Cronologia / Datació

1910-1911

Dimensions

Taulells d'escates de 20x20 cm.
Arrambador: 165x80 cm, taulells de 20x20 cm

Característiques tècniques
Conformació per via semiseca. Decoració pel sistema de trepes. Peces especials realitzades amb motlle.
Descripció

Edifici eclèctic modernista format per planta baixa i dues altures, bon exemple de construcció eclèctica i cosmopolita en la qual la voluntat de claredat i geometrització sembla haver imperat. Es destaquen les façanes revestides de taulells en forma d’escates i fulles de color beige. En el segon pis s’observen, sobre les obertures de portes i sota les finestres, frisos correguts de taulells policromats de disseny modernista.

Respecte a la ceràmica cal destacar que és l’únic edifici de Castelló amb clar predomini del revestiment de taulells amb peces realitzades a motlle en forma d’escates i esmaltades en tonalitat verda pastís.

També resulten interessants, encara que en menor mesura, els frisos de taulells policromats (blau, marró, verd, roig, blanc) amb disseny modernista vegetal de to mat, entre els buits i sota les sis corresponents finestres de l’última planta, inserits en les rematades.
D’altra banda, en el vestíbul podem veure un arrambador complet (fons, sanefa i sòcol) amb disseny modernista, amb mascaró, garlandes i taulells de sanefa de cignes que li confereix una gran vistositat i moviment.

Galeria